Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
372
A 2.107.ből a c,d,e,f kell!
2.106 ból az egész.
Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
106.

500 Euro

180/500 = 0,36 = 36%
85/500 = 0,17 = 17%
105/500 = 0,21 = 21%
75/500 = 0,15 = 15%

180+85+105+75 = 445 euro
445/500 = 0,89 = 89%

A keresetének 89%-át költötte el árucikkekre.
A ruha 36%, a cipő 17%, a szülei ajándékára 21%, a könyvekre 15%.
0

107.
c)
Előtte 324 euro, utána 291,6 euro

291,6/324 = 0,9 = 90%, azaz 100-90 = 10% azaz 10%-kal csökkent az ára

d)
Előtte 840 euro, utána 714 euro

714/840 = 0,85 = 85% azaz 100-85 = 15%, azaz 15%-kal csökkent az ára

e)
Előtte 8920 euro, utána 11 774,4 euro
11774,4/8920 = 1,32 = 132% azaz 132-100 = 32% ár növekedés

f)
Előtte 2570 euro, utána 3623,7 euro

3623,7/2570 = 1,41 = 141%, azaz 141-100 = 41% ár növekedés

0