Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha P(A)=0.5, P(B)=0.2, és P(A∪B)=0.64, akkor

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
330
P(A∩B)= ?
(a) Függetlenek-e az A és B események? (IGEN vagy NEM)
(b) Egymást kölcsönösen kizárók-e az A és B események? (IGEN vagy NEM)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Valószínűség
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
P(A ∩ B) = P(A) + P(B) - P(A ∪ B) = 0,5 + 0,2 - 0,64 = 0,06

a) Nem.
b) Nem.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0