Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Három vállalat gyárt számítógépeket, nevezzük őket úgy hogy A, B és C.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
382
Az A vállalat 4-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. A B vállalat pedig 7-szer annyi számítógépet gyárt, mint a C vállalat. Annak a valószínűsége, hogy az A vég által gyártott számítógép hibás 0.021, annak a valószínűsége, hogy a B vállalat által gyárott számítógép hibás 0.045, és annak a valószínűsége, hogy a C vállalat által gyárott számítógép hibás 0.057.
Véletlenszerűen kiválasztunk egy számítógépet, melyről kiderül hogy hibás. Mi a valószínűsége annak, hogy ezt a C vállalat gyártotta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség, feltételes, valószínűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
"A" vállalat
Gépek: 4
Hibás gépek: 0,021 * 4 = 0,084

"B" vállalat
Gépek: 7
Hibás gépek: 0,045 * 7 = 0,315

"C" vállalat
Gépek: 1
Hibás gépek: 0,057

Összes hibás gép: 0,084 + 0,315 + 0,057 = 0,456

Keresett valószínűség: 0,057 / 0,456 = 0,125 = 12,5%

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0