Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy vállalatnál 380 férfi és 220 nő dolgozik, a férfiak közül 270 a nők közül pedig 140 dolgozik rugalmas munkaidőben.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
385
Ha egy véletlenszerűen kiválasztott alkalmazottról tudjuk, hogy rugalmas munkaidőben dolgozik, akkor mi a valószínűsége, hogy ez az alkalmazott nő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, statisztika, valószínűségszámítás
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 270 + 140 = 410 (rugalmas munkaidőben dolgozók)
Kedvező eset: 140 (rugalmas munkaidőben dolgozó nők)
Keresett valószínűség: 140 / 410 = 0,34 = 34%

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0