Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Légyszíves segítsétek megoldani ezt a2 feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)

Pitagorasz tétel segítségével

4,82 + x2 = 82
23,04 + x2 = 64 /-23,04
x2 = 40,96 / gyökvonás
x = 6,4 m

2)
(√20021602)+1,5=121,5
A sárkány 121,5 méter magasan repül.
Módosítva: 4 éve
0