Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
443
Hány éves most az az ember,aki 16 év múlva ötször annyi idős lesz mint amennyi 8 évvel ezelőtt volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x: jelenlegi életkora

5(x-8)=x+16
5x-40=x+16 /+40
5x=x+56 /-x
4x=56 /÷4
x=14

Ell.:
14+16=30
14-8=6
30÷5=6
1