Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Az apa 38 éves a fia 8.Hány év múlva lesz az apa 3-szor annyi idős mint a fia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x: az eltelt év

38+x=3(8+x)
38+x=24+3x /-x
38=24+2x /-24
2x=14 /÷2
x=7

Ell.:
38+7=45
8+7=15
15*3=45=44
0