Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 6

Főoldal » Középiskola » Fizika
325
Fizika 6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Rajzot most nem áll módomban készíteni, de majd leírom, hogy hogy kell lerajzolni.

a)
F₁=20 N
F₂=16 N

Mivel egy irányba hatnak, ezért az eredőjük az összegük.

Fe=20+16=36 N

A rajzom egy irányba mutassanak az erők, és az egyik legyen kicsit hosszabb.

b)
F₁=20 N
F₂=16 N

Mivel ellentétes irányba hatnak, ezért az eredőjüket úgy lehet kiszámolni, hogy a nagyobból kivonod a kisebbet.

Fe=20-16=4 N

A rajzon ellentétes irányba mutassanak, az eredő erő pedig a nagyobb irányába.
0