Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
387
A Fertő tavon a nádat 2,5 tonnás lánctalpas traktorral
aratják. A lánctalpak felülete 2 négyzetméter. A 60 kgos filmszínésznő olyan magas sarkú cipőben áll, amelynek talajjal érintkező felülete mindössze 10 cm2
. Mekkora a nyomás a két esetben? Melyik a kellemetlenebb
élmény, ha a lánctalpas traktor alá kerül a lábunk, vagy
ha a színésznő lép rá a lábunkra? Miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m₁=2500 kg
Fny₁=25000 N
A₁=2 m²

p₁=25000/2=12500 Pa

m₂=60 kg
Fny₂=600 N
A₂=10 cm²=0,001 m²

p₂=600/0,001=600000 Pa

Tehát a színésznőé kellemetlenebb.
Módosítva: 4 éve
1