Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Kérlek valaki segítsen!!! Nem értem, elkezdtem csinálni egyenlettel, de nagyon nagy hülyeség jött ki. Aki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném! Ha van ideje és leírná a számolás menetét annak nagyon hálás lennék!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyonszépenkérlek!, háláslennék
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
an=a1+(n-1)*d
33=a1+a1+d+a1+2d=3(a1+d)/:3
11=a1+d/-5
6=a1
d=5
a2=11
a3=16 33=6+11+16
a20=6+(20-1)5=6+(19*5=95)=6+95=101
Tehát a sorozat első három eleme a 6,11,16
A sorozat 20. eleme a 101
Remélem tudtam segíteni.
0