Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
376
Kérlek valaki segítsen!!! Nem értem, elkezdtem csinálni egyenlettel, de nagyon nagy hülyeség jött ki. Aki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném! Ha van ideje és leírná a számolás menetét annak nagyon hálás lennék!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a₁=11
d=-9

an=a₁+(n-1)*d

a₂=11+(2-1)*(-9)=2
a₃=11+(3-1)*(-9)=-7

a₁₀₀=11+(100-1)*(-9)=-880
1