Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
Pls!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
V=2 m³
m=15740 kg

ρ=m/V
ρ=15740/2=7870 kg/m³=7,87 g/cm³

2.)
V=5 dm³=0,005 m³
m=3,5 kg

ρ=m/V
ρ=3,5/0,005=700 kg/m³=0,7 g/cm³

3.)
V=4 m³
ρ=900 kg/m³

ρ=m/V
900=m/4
m=900*4=3600 kg

4.)
m=2 kg
A=0,5 dm²=0,0005 m²

Fny=mg=2*10=20 N

p=Fny/A
p=20/0,0005=40000 Pa=40 kPa

5.)
m=70 kg
A=2+2=4 dm³=0,004 m³

Fny=mg=70*10=700 N

p=Fny/A
p=700/0,004=175000 Pa
Tehát nem bírja el.

6.)
Rajzot most nem áll módomban készíteni, de majd leírom, hogy hogy kell lerajzolni.

a)
F₁=20 N
F₂=16 N

Mivel egy irányba hatnak, ezért az eredőjük az összegük.

Fe=20+16=36 N

A rajzom egy irányba mutassanak az erők, és az egyik legyen kicsit hosszabb.

b)
F₁=20 N
F₂=16 N

Mivel ellentétes irányba hatnak, ezért az eredőjüket úgy lehet kiszámolni, hogy a nagyobból kivonod a kisebbet.

Fe=20-16=4 N

A rajzon ellentétes irányba mutassanak, az eredő erő pedig a nagyobb irányába.

7.)
m=900 kg
v0=0 m/s
v=54 km/h=15 m/s
t=5 s

a=v-v0/t
a=15-0/5=3 m/s²

Fe=ma
Fe=900*3=2700 N

8.)
m=800 kg
v0=72 km/h=20 m/s
v=108 km/h=30 m/s
t=20 s

a=v-v0/t
a=30-20/20=0,5 m/s²

Fe=ma
Fe=800*0,5=400 N
0