Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
593
Egy urnában 10 piros és 7 kék golyó van. Véletlenszerűen kiválasztunk 4 golyót az urnából. Hányféle lehetőség van, ha legalább 3 golyónak kéknek kell lenni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Az alábbi esetek jók:
3 kék és 1 piros: 7 alatt a 3 * 10 = 350
4 kék: 7 alatt a 4 = 35
Összesen: 350 + 35 = 385

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
1

Először a 7 kékből kiválasztjuk a 3 kéket, azután a maradék 14-ből hozzátesszük azt az 1-et:
7 alatt a 3 * 14 = 490
Remélem jó.
0