Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Valaki tudna nekem segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5.)
a=9 cm
b=12 cm
c=20 cm

Először kiszámolom az egyik lapátlót:
d²=a²+b²
d²=9²+12²
d²=225
d= 225 =15 cm

D²=c²+x²
D²=20²+15²
D²=625
D= 625 =25 cm

6.)
V=1152 cm³
b=8 cm
d=10 cm

d²=a²+b²
10²=a²+8²
100=a²+64
a²=36
a= 36 =6 cm

V=abc
1152=6*8*c
1152=48c
c=24 cm
A c oldal volt a magasság.

7.)
V=2160 cm³
a=9 cm
d=15 cm

d²=a²+b²
15²=9²+b²
225=81+b²
b²=144
b= 144 =12 cm

V=abc
2160=9*12*c
2160=108c
c=20 cm

A=2(ab+ac+bc)
A=2(9*12+9*20+12*20)=1056 cm²

D²=c²+d²
D²=20²+15²
D²=625
D= 625 =25 cm
0