Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög két oldala 6cm és 8 cm,

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szinusztétel alapján:

a : b : c = sin(α) : sin(β) : sin(γ)
8 : 6 : c = sin(α) : sin(43°) : sin(γ)

8 / 6 = sin(α) / sin(43°)
sin(α) = 8 / 6 * sin(43°)
sin(α) = 0,9093

1. megoldás:
α = 65,41°
γ = 180 - 65,41 - 43 = 71,59°

2. megoldás:
α = 114,59°
γ = 180 - 114,59 - 43 = 22,41°

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0