Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány számjegyből állhat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Hány jegyű lehet a 2^1000? (Próbálj minél pontosabb becslést adni)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy 210 = 1024. Kerekítsük 1000-re, ekkor:

(210)n = 210n: ~ 1 + 3n jegyű (1-es, majd n * 3 db 0)
(210)100 = 21000: ~ 301 jegyű

Tehát a 21000 eredménye megközelítőleg - és minimum! - 301 jegyű.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0