Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Egy háromszög oldalai cm-ben mérve egész számok, kerülete 33 cm. Mennyi az oldalak nagysága, ha egy oldal 6 cm-rel nagyobb a másiknál.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok:
K = 33 cm -> K = 2(a+b)
a >(6) b -> a = b + 6
a = ?
b = ?

Tehát az egyenlet behelyettesítve:
33 = 2(b+6+b) /() bontás
33 = 2b + 12 + 2b /összevonás
33 = 4b + 12 /-12
21 = 4b
21/4 = b
b = 5,25 cm

Visszahelyettesítünk
a = b+6
a = 5,25+ 6 = 11,25 cm

Ell. :
2(5, 25+11, 25) = 33
2(16, 5) = 33
33 = 33
0