Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kèrdès

Főoldal » Középiskola » Matematika
599
Sziasztok,szerintetek jo ez igy??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem sinus, hanem cosinust kell alkalmaznod ebben a derékszögű háromszögben:

a szög koszinusza = nem a szöggel szemközti befogó / átfogóval
cos β = a / c
cos 80 fok = 28 / c
Módosítva: 8 éve
0