Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat egyik kérdése

Főoldal » Általános iskola » Matematika
685
Egy akvárium téglatest alakú. Magassága 35cm, szélessége 1dm, hossza 5dm.
Hány liter víz fér bele? Hány négyzetcentiméter üveglapot használtak fel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Térfogatszámítás
téglatest térfogata = V = a * b * c
a = 1dm
b = 35 cm = 3.5 dm
c = 5 dm
V = 1*3.5*5= 17.5 dm³
1 liter víz = 1 dm³, tehát 17,5 liter víz fér bele.

0