Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
2037
A hármas feladatról lenne szó. Ha lehetne akkor magyarázattal vagy megoldási menettel együtt. Köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A feladat el van írva és a Q az a G, vagy nincs megadva a G?
0

a: f:3x-y=-9
b: f: x+2y=20
c: f: 15x-2y=150

Geogebrában ábrázolva a megadott pontokra ezek az egyenesek illesztetőek fel. Ha yra rendezed az egyenleteket akkor megkapod azt az alakot amit szerintem az iskolában is alkalmaztok.
Nem tudom, hogy most mit tanitanak ezzel az iskolában, a mi időnkbe vektorokkal kellett valamit szórakozni :D Egyébként, ha le akarod ellenőrizni, akkor helyettesitsd be a pontok X és Y koordinátáit a függvényekbe, és ha igaz az egyenlőség akkor illeszkedik rá.
Kétjegyű függvénytáblázatban egyébként van egy ilyen rész, hogy 2 ponton átmenő egyenes egyenletének meghatározása. De szerintem neten sokkal egyszerűbb és gyakorlatiasabb megoldani :) Függvények ábrázolásához egyébként nagyon ajánlom a GeoGebrát! Nekem sokat segit az egyetemen is!
0