Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Sziasztok !

Valaki megtudná mutatni , hogy hogyan kell egy ilyen feladatot levezetni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vivike: 2x
Dani: 3x
Kinga: 4x
Helga: x
Vanessza: 5x
összesen:2+3+4+1+5=15x

a)
15÷5=3, azaz Dani végezte a munka egy ötödét.

b)
3x=24000 Ft
15x=24000*5=120000 Ft
12000÷15=8000 Ft
Vivike: 2*8000=16000 Ft
Dani: 2*8000=24000 Ft
Kinga: 4*8000=32000 Ft
Helga: 8000 Ft
Vanessza: 5*8000=40000 Ft

c)
24000÷15=1600
Vivike: 16000+2*1600=19200 Ft
Dani: 3*1600=4800 Ft
Kinga: 32000+4*1600=38400 Ft
Helga: 8000+1600=9600 Ft
Vanessza: 40000+5*1600=48000 Ft
0