Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Életkorral kapcsolatos kérdés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
967
Most 6-szor annyi idős vagyok, mint 20 évvel ezelőtt.Hány éves vagyok most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem mindkét eredmény hibás!
Tegyük fel hogy 20 évvel ezelőtt x volt az életkorom. Akkor most x+20.
Ami a szöveg szerint 6x-szel egyenlő
6x=x+20 /rendezve az egyenletet:
5x=20
x=4, vagyis most 4+20=24éves vagyok!
3