Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
406
5. Kúp adatai: átmérője 10dm, testmagassága 1m. Mennyi vízzel tölthető meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=10 dm
r=d/2=10/2=5 dm
M=1 m=10 dm

V=(Ta*M)/3
V=(5²*π*10)/3=250π/3≈261,80 dm³=261,8 l
0