Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
418
3. Hirdetőoszlopot akarunk készíteni lemezből. A hirdetőoszlop áll egy hengerből, amelynek átmérője 8dm, magassága 2m. Felül zárt az oszlop. Mennyi lemezt vásároljunk az elkészítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tpalást = 2 * r * m * π = 2 * 0,8 * 2 * π = 10,05 m2
Tfedlap = r2 * π = 0,42 * π = 0,5 m2
Szükséges lemez: Tpalást + Tfedlap = 10,05 + 0,5 = 10,55 m2
0