Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
2. Az osztálytermet ki akarjuk festeni, mennyi festéket vásároljunk, ha csak az oldalfalakat szeretnénk lefesteni? A terem méretei: 5m széles, 8m hosszú és 2,5m. 1m² felületre 0,5l festék elegendő, hány ilyen 0,5l-es festéket vegyünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T = 2 * (8 * 2,5) + 2 * (5 * 2,5) = 65 m2
Festék: 65 / 2 = 32,5 ami kerekítve 33 doboz festék fog kelleni.
Módosítva: 4 éve
0