Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlagsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
564
A 4. Feladathoz kérnek segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az átlagsebességhez kell az összes út és az összes idő:

Összes út:
- első szakaszon s₁ = v₁·t₁ = 36·t₁
- második szakaszon s₂ = v₂·t₂ = 72·t₁ (mivel ugyanannyi idő telt el itt is, t₂=t₁)
Tehát az összes út:
s = s₁ + s₂ = (36+72)·t₁

Összes idő:
Ez könnyű: t = 2·t₁

Átlagsebesség:
v = s/t = ... számold ki.

1