Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletek. Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1515
A következő szöveges feladatban kérném a segítségeteket :
Egy családi ház udvara téglalap alakú, 16,8 m széles és 26,4 m hosszú. Az udvar egyik széle mentén egy téglalap alakú díszkertet telepítünk, melyet három oldalról ugyanolyan széles ösvény határol, negyedik oldala a kerítéshez ér, a kert egyik 26,4 m széles oldalánál. Milyen széles az ösvény, ha a díszkert alapterülete 316,1 m2?

Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(26,4-2x)·(16,8-x)=316,1
443,52-60x+2x²=316,1
2x²-60x+127,42=0
x=27,7 és 2,3
A 27,7 nem jó megoldás.
2,3 méter széles az ösvény
0