Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1366
Mekkora eredő erő hat a 2,5 kg tömegű testre, ha az indulástól számított 1,5 m úton 3 m/s sebességet ér el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Fe=m*a

m=2,5 kg
v0=0 m/s
v=3 m/s
s=1,5 m

v= 2as+v0² 
3= 2a*1,5+0² 
3= 3a 
9=3a
a=3 m/s²

Fe=2,5*3=7,5 N
0