Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ennek a kémia feladatnak a megoldására és megoldásának menetére lenne szükségem

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
473
Az AlNH4(SO4)2*12H2O vegyületet az alábbi egyenlet alapján állíthatjuk elő:
Al2(SO4)3 + (NH4)2SO4 = 2 AlNH4(SO4)2

33,30 g Al2(SO4)3*18H2O-ból készítünk oldatot. Hány g szilárd ammónium-szulfát szükséges a reakció lejátszódásához? Elméletileg hány g kristályvizes só keletkezik (mennyi az elméleti hozam)?

Moláris tömege az (NH4)2SO4 = 132,14 g/mol
Moláris tömege az AlNH4(SO4)2*12H2O = 453,33 g/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia,

csatoltam a megoldást, esetleg kérdésed van, nyugodtan írj.
Módosítva: 4 éve
0