Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányféle 8 elemű jelsorozatot tudunk felírni a 0 és 1 számjegyekből - kombinatorika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
534
Hányféle 8 elemű jelsorozatot tudunk felírni a 0 és 1 számjegyekből, úgy hogy
(a) a jelsorozat kezdete 101 legyen?
(b) pontosan 5 darab 1-es legyen benne és a kezdete 101 legyen?
(c) a kezdete legyen 101 vagy a vége legyen 11 (vagy mindkettő teljesüljön)?
(c) a kezdete legyen 101 vagy a vége legyen 11 (vagy mindkettő teljesüljön)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, kombinatorika, egyetem, felsooktatas
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a) 25 = 32
b) 5! / (3! * 2!) = 10
c) 25 + 26 - 23 = 88

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
0