Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kétoldalú érmét feldobunk 10 alkalommal.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
509
Egy kétoldalú érmét feldobunk 10 alkalommal. Hányféleképpen lehet pontosan 4 fej? Hányféleképpen lehet legalább 2 fej? Hányféleképpen lehet legfeljebb 6 fej?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, kombinatorika, egyetemi
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
pontosan 4 fej= 10!/4!·6!= (10 alatt 4)
legalább 2 fej= (10 alatt 2)+(10 alatt 3)+(10 alatt 4)+(10 alatt 5)+(10 alatt 6)+(10 alatt 7)+(10 alatt 8)+(10 alatt 9)+(10 alatt 10)= ennek van egyszerűbb alakja is :)
legfeljebb 6 fej= (10 alatt 0)+(10 alatt 1)+(10 alatt 2)+(10 alatt 3)+(10 alatt 4)+(10 alatt 5)+(10 alatt 6)
0