Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora lesz az így kapott test térfogata, illetve felszíne?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
468
Egy téglatest alakú doboz egy csúcsba összefutó élei 40cm, 5dm és 0,8m.
a-d) Határozd meg a felszínét és térfogatát!

A két dobozt a legkisebb felületű lapjukkal összeragasszuk.
e-f) Mekkora lesz az így kapott test térfogata, illetve felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=40 cm
b=5 dm=50 cm
c=0,8 m=80 cm

A=2(ab+ac+bc)
A=2(40*50+40*80+50*80)=18400 cm²

V=abc
V=40*50*80=160000 cm³

~~~

A térfogatuk nyílván a kétszerese, azaz:
V=2*160000=320000 cm³

A felszínt pedig úgy tudjuk, megkapni, hogy megszorozzuk kettővel,ajd kivonjuk az eltűnő lap területét.

A=2*18400-2*40*50=32800 cm²
0