Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora alapterületű az a lakás, amelynek alaprajzát mutatja az ábra?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Mekkora alapterületű az a lakás, amelynek alaprajzát mutatja az ábra?
Számítsd ki!
A segítséget előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először kiszámolom a nagy télglalap területét, majd kivonom belőle azt a kis négyzetet.

a=8 m
b=10+3=13 m

T=ab
Ttéglalap=8*13=104 m²

Tnégyzet=3*3=9 m²

T=104-9=95 m²
0