Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt nekem valaki le tudná vezetni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
326
A 44s feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az 1:100 000 méretarány azt jelenti, hogy ami a valóságban 100.000 egység (m, cm, mm...), az a térképen csak 1 egység.

a)
35 km=3.500.000 cm
3.500.000÷100.000=35 cm

b)
15*100.000=1.500.000 cm
1.500.000 cm=15 km
0