Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek melyik nagyobb

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
képet csatoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7.)

a)
8⁵=8*8*8*8*8=32768
3*4⁷=3*4*4*4*4*4*4*4=49152
Tehát a második a nagyobb.

b)
10¹⁸=1000000000000000000
48*50¹⁰=48*50*50*50*50*50*50*50*50*50*50=4,6875*10¹⁸
Tehát a második a nagyobb.

c)
3/3¹⁰*5⁸=1/3⁹*5⁸
1/3⁹*5⁸
Tehát egyenlő a kettő.
0