Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika , halmazok ,hatványok,azonosságok... SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
képeket csatoltam! SOS valaki segítsen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 9. osztály, hatványok, halmazok, azonosságok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

6
Halmazok:
1.)
A∩B={12, 16, 20, 24, 28}

2.)
a) A∩B={25}
b) A\B={16, 36, 49, 64, 81}

3.)
A\B={2, 4, 8, 10, 12, 14}

4.)
A∩B={2, 3, 5, 7}
1

1.)
5³=5*5*5=125

(2/3)⁴=2⁴/3⁴=2*2*2*2/3*3*3*3=16/81

2-2=1/2²=1/4

(5/2)-3=(2/5)³=2³/5³=8/125

0,1-5=(1/10)-5=10⁵=100000
1

7.)

a)
8⁵=8*8*8*8*8=32768
3*4⁷=3*4*4*4*4*4*4*4=49152
Tehát a második a nagyobb.

b)
10¹⁸=1000000000000000000
48*50¹⁰=48*50*50*50*50*50*50*50*50*50*50=4,6875*10¹⁸
Tehát a második a nagyobb.

c)
3/3¹⁰*5⁸=1/3⁹*5⁸
1/3⁹*5⁸
Tehát egyenlő a kettő.
1

4.)
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)(a+b)=a²-b²

(3x-5)(3x+5)-(3x+2)²+6(2x+5)=9x²-25-(9x²-12x+4)+12x+30=9x²-25-9x²-12x+4+12x+30=1
1

8.)

a)
3x-2y=9
x-y=2

y=x-2

3x-2(x-2)=9
3x-2x+4=9
x+4=9
x=5
y=5-2=3

Ell.:
3*5-2*3=15-6=9
5-3=2

b)
x+5y=7
x-3y=-1

x=7-5y

7-5y-3y=-1
7-8y=-1
7=8y-1
8y=8
y=1
x=7-5*1=2

Ell.:
2+5*1=2+5=7
2-3*1=2-3=-1

c)
y-3x=1
x-y=3

y=3x+1

x-(3x+1)=3
x-3x-1=3
-2x=4
2x=-4
x=-2
y=3*(-2)+1=-6+1=-5

Ell.:
-5-3*(-2)=-5-(-6)=-5+6=1
-2-(-5)=-2+5=3
1

5(3x+5)-4(2x-3)=5x+3(2x+12)+1
15x+25-8x+12=5x+6x+36+1
7x+37=11x+37
7x=4x
x=0
1