Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segíteni fizikából? Nagyon megköszönném!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
404
1,3,4-es feladatban kérném a segítségeteket! Előre is köszönöm! Legyen szép napotok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
6 V feszültség esetén kétszer akkora az áramerősség, mintha 3 V lenne az áramforrás feszültsége.

3.)
U=19 V
I=3,95 A

R=U/I
R=19/3,95≈4,81 Ω

4.)
I=130 mA=0,13 A
U=230 V

R=230/0,13≈1769,23 Ω
0