Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek nem nagyon értem ezt a feladatot

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Balázs, Máté és az édesapjuk együtt 78 évesek.
6 év múlva az életkoruk aránya 2:3:7 lesz. Hány éves a két fiú
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha most összesen 78 évesek, akkor 6 év múlva összesen 78 + 3 * 6 = 96 évesek lesznek. 96 / (2 + 3 + 7) = 8, tehát a két fiú most 2 * 8 - 6 = 10 és 3 * 8 - 6 = 18 éves.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0