Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
14.
a) 3(x-y)
b) 3(2ab+3a-b)
c) a(2b+9-3c)
d) 3x(1-y)
e) 4a(3b+1-2a)
f) 5a(a+2-3b)
g) 3a(16+5b)
h) 2x(3+5y-2x)
i) 7(3x-xy+2y)
0

Kell másik feladat is?
0

15.)

a)
(3a+5b-3)+(2a-4b+2)=3a+5b-3+2a-4b+2=5a+b-1
b)
(3a+5b)-(3+2a)-(4b+2)=3a+5b-3-2a-4b-2=a+b-5
c)
15b-(2a²+7b)+(3b²-a²)=15b-2a²-7b+3b²-a²=8b+3b²-3a²
d)
(15b-2a²)+(7b+3b²)-a²=15b-2a²+7b+3b²-a²=22b+3b²-2a²
e)
(3ab-2ab)-(6+6-4ab)=3ab-2ab-6-6+4ab=5ab-12
f)
3ab-(2ab-6)+(6-4ab)=3ab-2ab+6+6-4ab=12-3ab
0

x+y=5
x-y=3
Elsőfokú, egyszerű egyenletrendszer. Az egyik ismeretlenből kifejezzük a másikat és behelyettesítjük a másikba:
y=5-x

x-(5-x)=3
x-5+x=3
2x-5=3
2x=8
x=4

y=5-4=1

Ell.:
4+1=5
4-1=3

2x: 2*4=8
2y: 2*1=2
5x: 5*4=20
5y: 5*1=5
0

x²y*2y²=2x²y³*2y=4x²y⁴*2x=8x³y⁴*½x²y=4x⁵y⁵

x²y*4x³y⁴=4x⁵y⁵

A középső fejtörő pedig egyelőre kifogott rajtam, de majd még gondolkodni fogom rajta, hátha.
0