Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Egy vízilabdacsapat 13 tagja közül 2 doppingol. A doppingtesztre kiválasztanak 2 különböző játékost, minden lehetséges párt azonos valószínűséggel választva. Mennyi a valószínűsége, hogy a kiválasztott játékosok közül mindkettő doppingol?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez ismétlés néküli kombináció, azaz a lehetséges esetek száma 13 alatt a 2, azaz:
13*12/2*1=78

Csak egy olyan eset van, amikor a két kiválasztott játékos körül mindketten doppingolnak.

P=kedvező eset/összes eset

P=1/78=1,282051% (Az első kettes és az utolsó nyolcas fölé rakj pontot, mert ez végtelen szakaszos tizedestört! Vagy kerekíts, ha ezt túl hosszú lenne kiírni!)
Módosítva: 4 éve
1