Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geomertiai alapfogalmak

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Egy pizzériában a 32 cm átmérőjü pizza széle 2 cm vastag. Egy másik pizzériában egy ugyanekora pizza széle 1 cm vastagságú. Mennyvel több a feltéttel boritótt felület a második pizza esetén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
T=r²π

d₁=32-2=30 cm
d₂=32-1=31 cm

r₁=15 cm
r₂=15,5 cm

T₁=15²π=225π≈706,86 cm²

T₂=15,5²π=754,77 cm²

Különbség: T₂-T₁=47,9 cm²
0