Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb felszín,térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
556
Egy 4 mm átmérőjű higanygömb 1 mm átmérőjű kis gömbökre esik szét. Hány darab kis gömb lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Vgömb = 4 * r3 * π / 3

4 mm átmérőjű gömb térfogata:
4 * 23 * π / 3 = 33,51 mm3

1 mm átmérőjű gömbök térfogata:
4 * 0,53 * π / 3 = 0,52 mm3

33,51 / 0,52 = 64,44
Tehát a 4 mm átmérőjű gömb 64 db 1 mm átmérőjű gömbre esik szét.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
2