Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csoki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
A feladat a képen található. Megcsináltuk az a); b); feladatot, a d) első felét, de a c) feladattal nem boldogulunk. szeretnénk segítséget ezzel kapcsolatosan, hogy be tudjuk fejezni a d) feadat második felét is. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V=Talap*M

Talap=a*ma/2

ma²+5²=7²
49=25+m
ma²=24
ma= 24  cm

Talap=7* 24 /2=7 6 ≈17,15 cm²

V=7 6 *30=210 6 ≈514,39 cm³
0