Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria: körhenger, téglatest

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Egy 8 cm átmérőjű 15 cm magasságú egyenes körhenger alakú gyertyát téglatest alakú papírdobozba csomagolnak. A gyertya alja és a teteje illeszkedik a téglatest két szemben lévő lapjára, és palástja érinti a téglatest egy-egy oldallapját. Hány cm^2 a doboz felszíne? Ábrával.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matematika, #geomeria, #téglatest
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
téglatest magassága M=15cm
az alapja egy négyzet, oldala a=8cm
a felszín= 2*a^2+4*a*M=2*8^2+4*8*18=608cm^2
0