Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat sylvianak

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Ez az
16. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gyorsan
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a negyedik szám x, ekkor:

x = 2 * (102 + 120 + 210 + x) / 4 // egyszerűsítés, összevonás
x = (432 + x) / 2 // * 2
2x = 432 + x // - x
x = 432

A négy szám átlaga (102 + 120 + 210 + 432) / 4 = 216.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
1