Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenletrendszer feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1050
Egy lakás burkolásához 60 m2
padlólapra van szükség. Ha ugyanakkora mennyiséget veszünk kék, illetve szürke színű lapokból, akkor 360 000 Ft-ba
kerül összesen a teljes lakás burkolásához szükséges anyag. Ha viszont 20 m2-re elegendő kék padlólapot veszünk, és a maradék mennyiséget a szürke színűből, akkor 340 000 Ft-ot kell fizetnünk a megvásárolt
burkolólapokért. Határozd meg a kék, illetve a szürke padlólapok négyzetméterre vonatkozó egységárát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
30x+30y=360000
20x+40y=340000
x=7000 (kék) és y=5000 (szürke) Ft/m²
0