Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Kombinatorika, valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
5. Egy társaságban 20 ember kézfogással köszönti egymást (mindenki mindenkivel kezet fog). Hány
kézfogásra kerül sor?
6. Két különböző dobókockával egyszerre dobunk. Hány olyan dobás lehetséges, amelyek során a
dobott számok szorzata prím?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, statisztika, kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5.

20 alatt a 2 = 190

6.

Összes eset: 6 * 6
Kedvező eset: 6 (1 * 2, 1 * 3, 1 * 5 és a fordítottjuk)
Keresett valószínűség: 6 / 36 = 1 / 6 = 0,17 = 17%

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
0