Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Két kőműves együtt 3 óra 36 perc alatt vakol be egy falfelületet. Egyikük 3 órával hamarabb végezné el ugyanezt a munkát egyedül, mint a másik. Hány óra alatt végzik el a vakolást külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3 óra 36 perc=3,6 óra
3,6/x+3,6/x-3=1
x=9 és x=1,2 ez utóbbi nem jó megoldás.
Az egyik 9 óra a másik 6 óra alatt vakolja be a falat.
2