Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A testek térfogata

Főoldal » Általános iskola » Matematika
663
A gyümölcstorta receptje 20 cm átmérőjű, henger alakú tortaformára van megadva. Hányszorosát kell venni a hozzávalókból, ha ugyanoolyan magasságú tortát készítünk 26 cm átmérőjű tortaformában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A henger térfogatát az r2 * π * m képlettel tudjuk kiszámolni.

Ez alapján:

A torta térfogata 20 cm átmérőnél:
102 * π * m = 100 * π * m cm3
A torta térfogata 26 cm átmérőnél:
132 * π * m = 169 * π * m cm3

169 * π * m / 100 * π * m = 1,69

Tehát 1,69-szeresét kell megvásárolni az alapanyagoknak.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 4 éve
2