Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
348
A választ előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Hasznald egeszseggel.

1.
Ha két azonos irányú erő hat egy testre, akkor azok egy olyan erővel helyettesíthetők, aminek iránya megegyezik a két erő irányával, és a nagysága a két erő összegével egyenlő.

Ebben az esetben:
Lo1= 500N
Lo2= 600N

Ero eredoje=ero1+ero2

Fe=F1+F2
Fe=600N+500N=1100N=1.1kN

Tehat az eredo ero 1100N (1.1kN).

2.
Ha két azonos irányú erő hat egy testre, akkor azok egy olyan erővel helyettesíthetők, aminek iránya megegyezik a két erő irányával, és a nagysága a két erő összegével egyenlő.

Ebben az esetben:
Hajtomu1=106600N
Hajtomu2=106600N

Ero eredoje=ero1+ero2

Fe=F1+F2
Fe=106600N+106600N=213200N=213.2kN

Tehat az eredo ero 231200N (213.2kN).

3.
Ha két ellentétes irányú erő hat egy testre, akkor azok egy olyan erővel helyettesíthetők, aminek iránya megegyezik a nagyobb erő irányával, és a nagysága a két erő különbségével egyenlő.

a.)
F1=0.2N
F2=0.2N

Fe=F2-F1

Fe=0.2N-0.2N=0

Azt tapasztaljuk, hogy a kiskocsi nem mozdul. Ugyanakkora erok hatnak ra, de ellentetes iranyba.

b.)
F1=0.2N
F2=0.3N

Fe=F2-F1

Fe=0.3N-0.2N=0.1N

Azt tapasztaljuk, hogy a kiskocsi elmozdul a nagyobb erovel huzo oldal iranyaba.
Módosítva: 4 éve
1